Nieuw: films over personages Ruben en Mirjam

Boordevol input voor een goed gesprek over je vakmanschap en het werken met Richtlijnen.   

‘Maak kennis met Ruben en Mirjam en ga met elkaar in gesprek over wat je wel en niet hebt gezien’. Dát is in het kort wat het Programma Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming beoogt met de in totaal vier films die rondom deze fictieve personages zijn gemaakt. Het zijn films geworden waardoor je niet alleen in gesprek kunt raken over het werken met richtlijnen, maar ook kunt reflecteren op je vakmanschap in bredere zin. Wat zouden Ruben en Mirjam aan de Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming kunnen hebben? Welke richtlijnen zouden zij kunnen toepassen en wat is dan een passende stap? Maar ook: hoe beslis jij samen met je cliënt over de best passende hulp? Of: hoe ga je zelf om met onzekerheid? En: wat is jouw tip voor Ruben of Mirjam?

Aanvullend materiaal

De films bieden op zichzelf al veel aanknopingspunten voor een gesprek. Een kleine set reflectievragen helpen daarbij. Daarnaast is van de gezinssituatie waarin professionals Ruben en Mirjam belanden een casusbeschrijving gemaakt met een bijbehorende opdracht. Op die manier ervaar je zelf hoe de richtlijnen je bij deze kinderen en gezinnen zouden kunnen ondersteunen.

Bekijk het materiaal

De films en het aanvullend materiaal, voorzien van een instructie, zijn naar eigen inzicht te gebruiken. Alles is vrij te downloaden. Bekijk en benut het materiaal via www.richtlijnenjeugdhulp.nl/films.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *