Gezocht: ouders die mee willen denken over specialistische jeugdhulp met verblijf in de provincie Utrecht

Heeft u (pleeg-)kinderen die om diverse redenen niet meer thuis kunnen wonen? Heeft u (pleeg-)kinderen die in een gesloten of open instelling van Intermetzo/Pluryn, ’s Heerenloo of Youké verblijven of verbleven? Heeft u ideeën over hoe deze hulp voor kinderen en gezinnen eruit zou moeten zien? Wilt u meedenken over deze jeugdhulp in 16 gemeenten van de provincie Utrecht? We organiseren een gesprek tussen ouders, de gemeenten en deze jeugdhulpaanbieders.

In gesprek

Graag gaan wij met u in gesprek! We willen leren van uw ervaringsverhalen. Wij nodigen u van harte uit om tijdens deze avond ons en de aanbieders te vertellen wat u belangrijk vindt en te reageren op onze vragen en ideeën. Uw inbreng als ouder is voor ons en de jeugdhulpaanbieders zeer waardevol.

  • Datum: donderdag 6 juni
  • Van 20 tot 21 uur: gesprek met ouders en gemeente
  • Van 21 tot 22 uur: gesprek met ouders, gemeente en de jeugdhulpaanbieders

Nely Sieffers, de regio-ambassadeur cliëntperspectief (provincie Utrecht) is bij dit gesprek aanwezig.

  • Locatie: Stadskantoor Utrecht (is naast het Centraal station in Utrecht)

Aanbesteding Specialistische Jeugdhulp met verblijf

Het gesprek dat wij met u willen voeren is onderdeel van  de aanbesteding van de jeugdhulp met verblijf. We gaan met de jeugdhulpaanbieders die onze ambitie (“elk kind groeit zoveel mogelijk thuis op”) kunnen waarmaken, vanaf mei 2019 uitwerken hoe  deze specialistische jeugdhulp met verblijf er de komende jaren uit moet gaan zien. Daarbij betrekken we ook jongeren, ouders, onderwijs, lokale teams en SVMN. Voor 1 oktober maken de gemeenten een definitieve keuze welke jeugdhulpaanbieders vanaf 2020 deze vormen van jeugdhulp gaan bieden.

Meld u aan!

Bent u als ouder enthousiast geworden om deel te nemen aan dit gesprek? Meld u aan via ploeg.a@woerden.nl. Ook voor meer informatie over deze gesprekken kunt u bij ons terecht op dit mailadres.

Het gaat om (pleeg)ouders uit de volgende 16 gemeenten: Houten, Nieuwegein, Lopik, IJsselstein, Vijfheerenlanden, Montfoort, Oudewater, Woerden, De ronde venen, Stichtse Vecht, Utrecht, De Bilt, Bunnik, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Bron: gezamenlijke gemeenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *